Nye rollespill-moduler!

I høst har Agder League åpnet opp for nye og forskjellige moduler ut over D&D 5th edition, som er den offisielle plattformen til Dungeons & Dragons. Tidligere har vi lanser blant annet Pathfinder, D&D 3.5, «homebrew’s» med fler. Den siste i rekken av nye moduler er Vampire: the Masquerade: the Fall of London (v5), og vi har tatt en prat med Dungeon Master Tommy fra AL Bluebox som vil dra i gang en helt ny online-kampanje på Roll20, på fredager fremover.

Mørkere setting

Tommy Askim Killingstad

Mange av oss er kjent med Curse of Strahd fra D&D Adventurers League. Er Vampire the Masquerade: The Fall of London samme type setting?

De har flere fellestrekk, men i motsetning til en fantasi-sjanger setting med mye magi og tekniske system, er Vampire en moderne setting tatt ut fra vår egen kjente verden, og handler mye mer om stemning og rollespilling enn terningkast. Det er en nervepirrende horror action setting, hvor spillerne får en følelse av at bak det kjente ytre skjuler det seg en hemmelig verden. Hvis du liker Curse of Strahd, vil jeg si at det er mer av det du liker. Altså, denne kampanjen tar de gode elementene i Strahd videre, i en kjent verden.

Når tenker du å starte opp kampanjen?

Første session håper jeg kan bli fredag 3. juni, nå før sommerferien. Jeg tenker at jeg vil ha en workshop for at spillerne skal kunne stille spørsmål rundt settingen til Vampire the Masquerade v5, og kunne lage sine egne karakterer om ønsket. Dette kaller vi «session 0» (episode 0 red.anm.). Fredag 10. Juni så håper jeg vi kan starte med kampanjen på ordentlig.

Hvis noen bare er nysgjerrig på kampanjen, hva tenker du om det?

Om noen har spørsmål om Vampire the Masquerade ut av interesse eller nysgjerrighet så kan de gjerne snakke med meg digitalt på AL Norge discorden (TK Goatsly#9128) eller på mandager på Bluebox hvor jeg ofte spiller. Jeg er mer enn behjelpelig om noen ønsker å komme forberedt til en senere session, og vil ha litt ekstra hjelp utenom eller planlegge karakterer i kampanjen.

The Fall of London

Hva handler den nye kampanjen om?

Kampanjen tar utgangspunkt i London anno 2012, under de siste nettene for vampyrene som kaller denne byen sitt hjem. Karakterene er ulike vampyrer i London, som utgjør eliten til byens Vampyrprins Mithras. Mithras er en eldgammel vampyr med en sekt som tilber ham som en gud-gjort-til-vampyr. Etter et attentat-forsøk på hans udødelige vandøde liv har prinsen nå våknet opp, men trenger spillernes hjelp til å finne en serie artefakter for et ritual for å hjelpe ham komme tilbake til sin fulle kraft. Samtidig som spillerne farer rundt i Londons hemmelige, supernaturlige undergrunn har ‘’the Second Inquisition’’, profesjonelle vampyr-jegere, begynt å systematisk jakte på og utrydde alle vampyrene i London. Dette er ikke eneste faren spillerne må forholde seg til. For spillerne selv vil finne ut at deres fortid med Mithras og hans vampyrsekt er mer komplisert enn det først ser ut til, og kan utover kampanjen finne ut at de har mer grunn for å stå imot Mithras enn de ønsker å hjelpe ham, og til og med prøve å fullføre hva de som tidligere prøvde å drepe ham ikke klarte.