Månedens DM, Oktober-21

Odd Harald

Hver måned plukker Agder League ut en DM som vi ønsker at du skal bli bedre kjent med.

For Oktober-21 har vi valgt å gjøre stas på en DM som mange setter pris på i Agder League, som brenner for inkludering og var derfor med starte opp AL. Han har spilt rollespill fra før tenårene, med enkelte pauser innimellom, men setter alltid pris på en god kveld med D&D. Han foretrekker å spille, men skapertrang og naturlige evner som tilrettelegger, gjør at Odd Harald ofte ender opp som DM. Og det er vi i Agder League takknemlige for! For dette gjør at han har tatt på seg en rekke ansvarsroller, tar initiativ og er pådriver for et stadig større og bedre miljø, og slipper gjerne andre til, og backer opp rundt ideer eller muligheter som andre vil få til. Som initiativtaker til AL og nåværende styreleder i Agder League, har Odd Harald stått i spissen for å bygge et miljø som kan romme alle rollespill interesserte i Agder, og fortsetter stadig med å se mot nye horisonter. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Odd Harald er en trygg bauta, og har en rolig og tilbakelent DM-stil med masse av raushet og god fortellerevne. På hans bord kan du få dyrke det du liker best med spillet og få et koldtbord av D&D opplevelser! Han er allsidig og fleksibel både som DM og medmenneske, og skaper trivsel rundt seg, og har en lyttende innstilling og en ydmyk tilnærming til mennesker rundt seg. Så om du ønsker å ta opp noe, komme med innspill eller kritikk, er dette alltid hjertelig velkomment hos han.

4 kjappe om Odd Harald:

1. Hva er best med å være DM?

Når jeg treffer «hjem» hos den enkelte spilleren eller gruppa som helhet. Når jeg merker kairos-øyeblikket oppstår i en annen verden enn vår egen, og man glemmer alt annet. En episk karakterskildring, en uventet vending, et magisk øyeblikk som oppstår. Når historien eller situasjonen blir så bra, at man skjønner at dette er noe som bare kan skje i table-top rollespill. Så liker jeg godt å pludre med forberedelser og ulike mulige utfall av situasjoner, og se hvordan spillerne ender opp med å samskape historien sammen.

2. Hva er best med Agder League?

Summen av fantastiske enkeltmennesker. Kort fortalt menneskene som kommer er det som gjør Agder League til det fantastiske miljøet vi ser i dag. Jeg føler meg heldig som er en del av et miljø hvor alle er velkomne, og det ikke spiller noen rolle hvem du er eller hvor du kommer fra, men rollespillet står i sentrum! AL som konsept gjør at vi får til kontinuitet, likebehandling, og rammer for et miljø hvor spillere og DMs kan samhandle på gode premiss.

3. Hva er ditt favoritt monster?

Alle monstre i Monsters Manual tror jeg. Jeg lar meg fascinere av fantasien, eller omtolking av lore, og hvordan disse oversettes inn i et D&D univers. Men om jeg skulle løfte opp noen spesielt, tenderer jeg gjerne mot klassiske D&D monstre, som jeg da er tryggere på, og kan gjøre mer ut av. Ukjente monstre er gjerne nok i seg selv, men å gi en for eksempel en goblin litt ekstra personlighet eller bakgrunn gjør ofte at eventyret blir desto mer levende. Skulle jeg hatt et monster på hylla eller veggen hjemme, hadde det derfor kanskje blitt en klassisk rød-drage.

4. Hva er din favoritt kampanje?

Vet helt ærlig ikke. Kanskje noe sånt som tar spillerne litt rundt om imellom ulike byer og landsbyer, som har litt politisk bakteppe med skjulte krefter som gradvis kommer til syne, gode referanser til offisiell oldtidshistorie og NPCer som er troverdige. Tror ikke jeg har spilt min favoritt kampanje enda, men har en rekke homebrew kampanjer jeg har kjørt, som jeg er blitt veldig glad i. Kom gjerne med forslag til en god kampanje! Tror kanskje det må være min første homebrew kampanje jeg var med i som spiller (bard), hvor vi reiste rundt i the Dalelands.