Agder League i Grimstad

Universitetet i Agder’s studentsamskipnad har inngått et samarbeid med Agder League og tilbyr D&D Adventurers League til alle studenter i Agder.

Watereep Wazoo har tatt en prat med Odd Harald, for å få litt innblikk i prosessene og hvordan Agder League endte opp i Grimstad.

Hvorfor akkurat i Grimstad?

Helt siden før Agder League’s (AL) begynnelse i 2018, har vi hatt en visjon om å opprette AL spillsteder i alle de største byene i Agder. Målene våre var hårete, men det tok ikke lang tid før austegdene tok turen til Sørlandssenteret for å spille rollespill! Miljøet vi bygde i Kristiansand vokste jevnt og raskt, med relativt mange fra Arendal, Lillesand, Søgne og Grimstad.

På våren 2019 begynte vurderingen av hvor det var best å etablere nye spillsteder. Grimfield Games (GG) i Grimstad hadde allerede et aktivt rollespill miljø med ukentlige spill-kvelder, mens Arendal og Lillesand manglet dette. Vi satset derfor på disse to byene i første omgang, for å ikke havne i konkurranse om det samme spillmiljøet. Både AL Lillesand og AL Arendal vokste raskt, men med noe dårlig oppfølging, pandemi og andre tilfeldigheter raknet disse miljøene opp begynnelsen av 2020. Vi så at det krever dypere fundament for å bygge opp et AL miljø disse stedene. Fordi dette ville være et mer omfattende frivillighetsbasert arbeid, ble begge disse miljøene ble lagt på vent. Spillerne i AL Arendal ble oppfordret til å ta kontakt med Arendal spillklubb, som snudde seg raskt og gav rom i sine lokaler til alle som kom. I Lillesand har vi enda ikke fått til noen løsning etter vi har startet opp med fysisk spilling, da våre nøkkelpersoner der har flyttet til andre byer. Dette jobber vi fremdeles videre med. Grimstad var sånn sett alltid «neste» spillsted vi ville satse på.

Hvordan var prosessen for å få til Agder League på campus Grimstad?

Når pandemien kom stoppet hele AL Grimstad prosjektet opp. I løpet av pandemien fikk vi henvendelse fra Studentsamskipnaden i Agder (SiA), som ønsket å benytte Agder League sin digitale rollespill plattform som et av deres digitale velferdstilbud. Den digitale plattformen ble skapt og bygget sammen med D&D AL Norge, omtrent 6 måneder før pandemien brøt ut, og er en ryddig og brukervennlig discordplattform med en relativt høy standard. Studenter i Agder som har vært innom AL Norge discorden, har rett og slett gjort SiA oppmerksomme på muligheten, som flere i SiA dermed trigget positivt på. Vi og AL Norge har hatt et fruktbart og godt samarbeid med SiA digitalt siden våren 2021, som har ført til en merkbar forbedring av tilbudet.

I tillegg hadde Agder League styret uavhengig av dette allerede tatt kontakt med SiA Grimstad arrangement, for å se på muligheter til å få til et samarbeid på Bluebox. Bakgrunnen var at det var flere studenter og ansatte ved UiA i Kristiansand og Grimstad som var aktive spillere, og spurte om vi kunne få til noe. Det har vært en sporadisk dialog med SiA fra høsten 2019. Våren 2020 trommet Agder League sammen ulike aktører i Grimstad, for å se om vi kunne få til en god synergi – sammen. Stemningen var god, og det lå en plan på bordet, før alt ble satt på vent når pandemien kom.

Det er helt klart spillerne og miljøet i Agder League sine spillsteder som skal ha æren for at vi har blitt en organisasjon som fremstår som attraktiv å samarbeide med. I tillegg hjelper det selvfølgelig med gode strukturer, profesjonalitet og integritet, slik at vi blir lettere å forholde seg til for andre. Forhåpentligvis kan vi fortsette å bevare et godt rykte ute i miljøene, og stadig jobbe med å forbedre oss på å ivareta spillere, DMs og våre samarbeidspartnere på en god måte.

Hvordan planlegger Agder League åpningen av AL Bluebox?

Det er forskjellig fra spillsted til spillsted hvordan vi setter i gang. Gjennom kontakten med SiA online, og dialogen som tidligere var skapt, var det enkelt å ta opp tråden når Agder League gjenåpnet for fysisk DDAL spilling høsten 2021. Gjennom DM kursene i Agder League klarte vi å samle DMs som var motivert på å bygge opp et miljø i Grimstad. Velviljen var der, datoen ble satt, og vi fikk med nok DMs til å kunne starte opp med 5-6 spillbord. Vi har enda et stykke igjen før detaljene er på plass, men det meste går seg til når man har samlet en god bukett med positive og kreative DMs. Veien går til mens man går, og som DM er man godt kjent med improvisering og å elegant rette opp i eventuelle avsporinger.

Åpningen av AL Bluebox kommer omtrent samtidig med lanseringen av sesong 11 i Adventurers League internasjonalt, og vi håper å dra litt nytte av dette. De første ukene vil det nok uansett være fokus på å inkludere nye D&D spillere og nysgjerrige, og forsøke å tilby kvalitetsspill for veteraner i D&D som gjerne har spilt privat. Vi vil gi god innføring og kjøre i gang en del kampanjer, for å skape spiller-bord hvor stemningen kan feste seg, og bruke litt tid på at den enkelte spiller kan finne et bord og en DM som fungerer optimalt. I tillegg håper vi på å få med studenter på en del gøye og sosiale arrangement, som AL con, konkurranser og faction-wars! Vi har med oss flere gode krefter i Grimstad, og satser på at det kan bli mye moro på AL Bluebox fremover.

Hva kan AL Bluebox forvente av Agder League i fremtiden?

Agder League tar sikte på seg til å følge opp rollespillere og DMs i Grimstad på en god og inkludere måte, slik at de som for eksempel ønsker å være DM, får anledning og god oppfølging på dette. Vi ønsker at AL Bluebox skal få et stadig større eierskap til Dungeons & Dragons og Adventurers League konseptet og spillstedet. Vi tror AL Bluebox blir et godt samlingspunkt, med god tilknytning til det lokale miljøet som blant annet GG bygde opp, og at AL Bluebox blir selvgående med tydelig preg av Grimstad’s kultur og studentliv. Agder League håper likevel å kunne bidra hele veien med å legge til rette for gode rammer, oppfølging og inspirasjon til videre utvikling. Herunder gøye eventer, turer, Convensions, konkurranser, kurs, workshop- og temakvelder, og alt som skal til for at D&D AL blir den eventyrlige opplevelsen som man ukentlig gleder seg til!

Hvis AL Bluebox i Grimstad blir «full box», blir veien korter til å legge til rette for AL i andre tilsvarende miljø ellers i Agder. I tillegg håper vi at AL Norge kan følge Agder League og AL Tromsø sitt eksempel, og ta Dungeons & Dragons til universiteter på landsbasis. Vi får tilbakemelding på at det er mange studenter og elever som spiller mer eller mindre organisert, som har ønsker om at det bygges opp et fellesmiljø for rollespill i sin setting.

Agder League er nå i en spennende fase, med gjenåpning, gjenoppbygging og får en del henvendelser vi utforsker videre når AL Bluebox er selvgående og godt etablert. AL Bluebox kan fort bli et fyrtårn i norsk D&D sammenheng, men også ut over dette. Studentaktivitet er ofte normsettende i samfunnet for øvrig, og derfor noe som trigger meg veldig på et personlig plan. Oppstarten av AL Bluebox vil bygge ned fordommer og motforestillinger til D&D generelt i samfunnet, og fremme visjonen vi jobber frivillig for å fremme: Tilrettelegge for rollespill for alle i Agder.

19 tanker om “Agder League i Grimstad

 1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 2. Wow, wonderful weblog layout! How long have you ever been running a blog
  for? you made blogging glance easy. The whole look
  of your website is magnificent, as smartly as the
  content material! You can see similar here dobry sklep

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Appreciate it! You can read similar text here: GSA Verified List

 4. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 5. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good success. If you know of any please share. Thank you!
  You can read similar text here: Najlepszy sklep

 6. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

 7. wonderful submit, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not realize
  this. You should continue your writing. I am
  confident, you have a huge readers’ base already!

  I saw similar here: Dobry sklep

 8. Wow, fantastic blog layout! How long have you ever been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The total look of your
  site is great, as well as the content material! You can see similar here ecommerce

 9. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.