Endelig Sommerferie!

«I’ve had it with these Gnomes»

Sommermodus

Det meste av rollespill i Agder skjer rundt omkring i hjemmene, og slik har det vært siden 80-tallet da spillet kom til Norge. Venner samles og sløser tid på hverandre med action og fantastiske eventyr. Selvfølgelig er det mange utfordringer og slitasje i å jevnlig samles til spill hjemme, men det er lite som slår en minnerik rollespillkveld.

Agder League har sett og møtt behovet for fast spilling i en offentlig trygg setting, hvor alle kan delta, men har aldri og på ingen måte konkurrent eller motstander av privat spilling og «homebrew’s». Tvert imot, er en av grunnene til at AL følger skolerutens feriedager nettopp at vi oppmuntrer til å delta i alternative rollespill og aktiviteter ut over vårt tilbud. Vi ønsker å legge til rette for at spillere kan samles også privat når muligheten byr seg. Den beste av anledninger er nå – i sommerferien!

Rollespillet fortsetter

Jeg vil bruke min første gruppe av AL-spillere som eksempel, Thirsty Gnomes (bildet). Allerede helt i oppstarten av Agder League var jeg så heldig at jeg fikk være DM for en gjeng som matchet bra med hverandre og med meg som DM. Vi klarte i stor grad å komme sammen hver torsdag for å utforske D&D AL kampanjen Waterdeep Dragonheist og Dungeon of the Mad Mage, helt til level 20! Det ble et par one-shots innimellom, men gjennom levlene og månedene som gikk ble vi en sammensveiset gjeng, som også trives sammen privat. Etter hvert som vi kjente at det var på tide med noe nytt eller en form for pause, begynte jeg som DM i Rime of the Frostmaiden, men savnet å fullføre kampanjen, eller kanskje enda mer savnet jeg karakterene og gruppen vi hadde blitt kjent med og lært å bli glade i.. Kampanjen har derfor fortsatt privat i ferier. På en brygge eller en pause i romjula. Rett og slett ferie-modus med gode venner og karakterer vi savner å møte igjen.

Å bruke ferien på rollespill i nye moduler privat, eller kanskje samle en av gruppene du har vært med tidligere, er noe jeg anbefaler på det varmeste! Det er noe av det jeg ser mest frem til i feriene; å komme sammen med venner. Og om vi griller, bader, eller samles med terninger og karakter-sheet rundt bordet, er bare en av flere måter å koble ut – og nyte sommeren på! Mine beste sommerminner er helt klart å dra på rollespill-tur med gode venner, på hytta eller dra en plass hvor det er tilrettelagt for god stemning og en boble av virkelighetsflukt sammen.

Spillet som aldri tar slutt

Sommeren er over like plutselig som den dukket opp, og da er Agder League der, og inviterer til rollespill som før. Nye historier skapes, og pågående eventyr plukkes opp igjen. Men i ferien – da har jeg mulighet til å grave frem noen nye eller gamle eventyr jeg i hverdagen ikke opplever.

Vi ønsker deg og dine en riktig god sommer, og hjertelig velkommen tilbake til Agder League sine spillsteder i August!