August: Kort om

DiceCoven
Som mange vet har terninger en helt spesiell plass i hvordan eventyr utvikler seg og i rollespill-miljøet generelt. Terningene er i hjertet av spillet, og rollespillets skjebne bestemmes av terningkast og utfallet disse gir. Spillere og DMs på tvers av regioner, nasjoner og kontinent anerkjenner at på lik linje med Lady Luck og Fru Fortuna er det viktig å være på lag med terningene sine. Det er derfor en kort vei til å personifiser terninger, samle på dem, og behandles disse som edelstener. Terningenes historie går tilbake til de tidlige faraoer, og de ulike matematiske og mystiske variantene terninger har, bidrar til å gjøre rollespill til en unik og noe utenomjordisk opplevelse. For spillere er ofte DM rollespillets «allmektige leder». For DMs er det terningene som styrer og er den usynlige hånd rundt bordet. Men hvem står bak terningene?

I løpet av sommeren har vi i Agder League blitt bedre kjent med Marie som står bak DiceCoven, og produksjon av terning sett til rollespill her lokalt i Agder. Og når Marie ikke spiller rollespill, bruker hun blant annet tid på å lage terninger som alle kan ha glede av! Spesielt dersom utfallet havner i vår favør. For å bli bedre kjent med Marie og DiceCoven, har vi stilt noen betimelige spørsmål.

6 Kjappe med Marie

1. Hva er DiceCoven terninger?
Terningene er laget av resin som kan blandes med ulike farger. Etter jeg har hellt resinen oppi en terning-form så må de bli harde og det tar ca. 24-48 timer. Når terningene kommer ut av formen så må de pusses og tallene må males inn, dette kan ta opp til 4-5 timer per terning sett. Hvis terningene kommer ut av formen med bobler eller deformeringer, så regnes de som sub-standard.

2. Hvordan kom du på å lage DiceCoven-terninger?
Min interesse i terninger begynte egentlig for en del år siden, når jeg flyttet til Kristiansand og kjæresten min begynte å spille Dungeons & Dragons. Jeg var aldri så interessert i å spille selv, men var veldig fascinert av å skrive og lage content (innhold) for D&D, og da etter hvert å lage terninger. Det er kjempe mange fine terninger på nettet som jeg bruker som inspirasjon.

3. Hvordan kan man få tak i et DiceCoven sett?
Mitt sosiale medier navn er «DiceCoven», du kan finne meg på Twitter, Ko-fi og Etsy under dette navnet. https://linktr.ee/dicecoven

4. Er det vanskelig å lage terninger?
Det kan være veldig vanskelig når du først begynner, men det er egentlig mer dyrt enn vanskelig. Du må ha utallig resin og utstyr som koster mye, og hvis du lager terninger som får bobler i seg eller er deformert, så er det enten bortkastet resin eller de kan gjerne selges til lavere pris. I tillegg så kan hele prosessen for å lage et sett terninger ta flere dager, så det tar god tid å lage.

5. Hva med vekting av terninger og pris i forhold til masseproduserte terninger?
Vekting. Det er ingenting i hjemmelagde terninger som vekter hardere enn terninger fra en fabrikk.

6. Hva er unikt med DiceCoven terninger?
Terningene mine er 100% håndlaget, det vil si at hver side av terningen er hånd pusset av meg. Hvert tall på terningen er malt på av meg. Og hvert sett blir pakket inn av meg.